استعلام و خرید

نکات خرید میلگرد

راهنمای خرید میلگرد

آنچه در « راهنمای خرید میلگرد » خواهید خواند:

  • نکات کاربردی در راهنمای خرید میلگرد
  • راهنمای خرید میلگرد از نیک فولاد

خرید میلگرد بخش مهمی از چک‌لیست خرید پروژه‌های ساخت‌وساز است. چراکه میلگرد یکی از حیاتی‌ترین متریال مورد نیاز برای احداث سازه‌های مختلف محسوب می‌شود. از طرفی مجموعه‌ ای از نکات ریز و کاربردی درباره خرید میلگرد وجود دارد، که در صورتیکه به کار بسته شود رضایت صددرصدی سازمان‌های نظارتی و مجریان پروژه را به همراه خواهد داشت.

در این نوشته که به عنوان راهنمای خرید میلگرد میباشد، همه این نکات جمع‌آوری و به صورت دسته‌بندی شده در اختیار شما قرار می‌گیرد.

نکات کاربردی در راهنمای خرید میلگرد

هر ساختمان‌ساز و صنعتگری که با میلگرد سروکار دارد باید نکات زیر را در هنگام خرید این مقطع مدنظر داشته‌باشد:

تفاوت میلگرد با دیگر مقاطع فولادی را بدانید!

  • میلگردها در میان مهندسان ساختمانی و فعالان بازار آهن‌آلات با عنوان آرماتور نیز شناخته می‌شود.
  • این محصولات، فولاد یا استیل با سطح گرد هستند که نسبت طول آنها به قطرشان بسیار زیاد است.
  • این مقاطع عموماً از شمش فولاد و از طریق فرآیند نورد گرم ساخته می‌شوند.
  • كربن، فسفر، منگنز، گوگرد و سيليسيم از جمله آلیاژهای به‌کار رفته در بافت میلگرد است. کم و زیاد بودن هر کدام از این آلیاژها تعیین‌کننده تنش تسلیم، تسلیم، شکل‌پذیری و جوش‎پذیری آن نیز است.
  • استانداردهای ساخت میلگردها در ایران عبارتنداز: – ISIRI2909-1 – ژاپن JIS G3112 – آلمان DIN 488 و استاندار روس.

ویژگی‌های مکانیکی میلگردهای مختلف

میلگردها براساس روش تولید، میزان ناخالصی‎های موجود در میلگرد، نحوه‎ی سرد شدن قابلیت‌ها و البته کاربردهای متفاوتی دارند. به این ترتیب مهم‌ترین مشخصه‌های میلگردها در راهنمای خرید میلگرد، ویژگی های مکانیکی آن است. عبارتند از:

  • تنش تسلیم: این معیار نشان‌دهنده بیشترین نیرویی است که بدون ایجاد تغییر شکل در میلگرد می‌توان به آن وارد کرد. یعنی اعمال نیرویی بیشتر از تنش تسلیم هر میلگرد موجب ایجاد تغییر شکل پلاستیک در آن می‌شود.
  • مقاومت کششی: این فاکتور بیشترین نیروی کششی است که می‌توان بدون ایجاد شکست در میلگرد به آن وارد کرد. استحکام کششی نام دیگر این فاکتور است که به نوعی انعطاف‌پذیری آن را نیز مشخص می‌کند. مقاومت کششی میلگرد از طریق فرآیندهای آلیاژسازی، کار سرد و یا عملیات حرارتی افزایش پیدا می‌کند.
  • جوش‌پذیری: این مقاطع از نظر جوش‌پذیری، قابلیت پرچ‌کاری و همچنین اعمال انواع برش نیز دسته‌بندی می‌شوند.

انواع میلگرد با کاربردهای متفاوت در راهنمای خرید میلگرد

متخصصان میلگردها را براساس ویژگی‌های ظاهری ، در دو دسته مجزا طبقه‌بندی می‌کنند. این مشخصات ظاهری به نوعی کاربرد آنها را نیز مشخص می‌کند.

  • میلگرد ساده: میلگرد ساده سطح صاف و صیقلی دارد. این محصول به لحاظ استحکام و کاربرد ضعیف‌تر از نوع دیگر عمل می‌کند. تنش تسلیم میلگرد ساده در حدود 2400 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربعاست.
  • میلگرد آجدار: میلگرد آجدار حاصل ایجاد آج یا فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌های متعدد بر سطح میلگرد ساده است. میلگرد آجدار استحکام بالایی داشته و بسیار پرکاربرد است.

باید بدانید که میلگرد آجدار خود انواعی دارد!

پرکاربردترین انواع میلگرد آجدار در راهنمای خرید میلگرد ۳ محصول زیر است:

  • میلگرد آجدار گرید A2: کاربرد این محصول در ساختمان‌های کوتاه و کم‌ارتفاع و سازه‌هایی است که نیاز به استحکام زیاد ندارند. تنش تسلیم میلگرد آجدار گرید A2 برابر با 3400 کیلوگرم بر سانتی‌مربع است.
  • میلگرد آجدار گرید A3: پرکاربردترین میلگرد آجدار همین گرید A3 است. این محصول دارای تنش تسلیم ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است.
  • میلگرد آجدار گرید A4: وجه تمایز این محصول وجود آج مرکب 500 یا 520 و شیارهای دوکی شکل است که به صورت 7 و 8 بر روی آن اعمال می‌شود. درواقع نام دیگر این محصول را نیز به همین دلیل S 5000 گذاشته‌اند. در سال‌های اخیر استحکام بسیار بالای این محصول در مقابل لرزه، کاربرد آن را گسترده‌تر کرده‌است.

میلگرد آجدار گرید A4 این استحکام بالای خود را مدیون آخرین مرحله نورد در کارخانه است. در این مرحله محصول تحت‌تأثیر عملیات حرارتی کوئنچینگ با آب قرار گرفته و همین فرآیند افزایش استحکام را برای آن به دنبال دارد. قیمت میلگرد آجدار با توجه به این ویژگی ها میتواند متغیر باشد.

راهنمای خرید میلگرد از نیک فولاد

راهنمای خرید میلگرد از نیک فولاد شامل نکاتی است که مطالعه آنها به شما کمک می کند تا محصول خود را به راحتی تهیه کنید.

قطر و سایز میلگرد موردنظر خود را تعیین کنید!

قطر میلگردها براساس استاندارد به کار رفته در آن مشخص می‌شود. میلگردهای موجود در بازار معمولاً دارای قطر ۶ تا ۶۰ میلی‌متر هستند. درضمن قطرهای کمتر از ۱۰ میلی‌متر به جای اینکه به صورت شاخه برش زده‌شوند، به شکل کلاف در بازار عرضه می‌شود. سایز انواع میلگرد نیز عبارتنداز؛ ۱۴، ۱۶، ۱۸، ۲۰ و ۲۲. اگر اطلاعات کافی درباره انتخاب سایز و قطر موردنیازتان را ندارید، نگران نباشید ما اینجا به شما کمک خواهیم کرد.

وزن میلگرد نکته اساسی در راهنمای خرید میلگرد

محاسبات ساختمان‌سازی بذون اطلاع از وزن میلگرد امکان‌پذیر نیست. درواقع برای احداث هر نوع سازه وزن و بار تحمیلی به آن به صورت دقیق محاسبه می شود. برای محاسبه وزن میلگرد نیز فرمولی وجود دارد. البته فرمول محاسبه وزن میلگرد ممکن است کمی پیچیده به نظر برسد. به همین دلیل جدولی به نام جدول اشتال میلگرد توسط مهندسان تهیه شده‌است.

کارشناسان این جدول را با عنوان جدول وزنی میلگرد نیز یاد میکنند. لازم است بدانید که این جدول در نیک فولاد موجود است. طراحی جدول اشتال میلگرد در نیک فولاد به گونه‌ای است که دسترسی به اطلاعات موردنیاز شما به ساده‌ترین شکل ممکن انجام می‌گیرد.

کارخانه‌های تولیدکننده میلگرد در ایران را بشناسید!

مورد مهم در راهنمای خرید میلگرد، کارخانه های تولید کننده میلگرد است. در ایران میلگرد ذوب آهن اصفهان، میلگرد ظفر بناب، میلگرد میانه، میلگرد آذر امین فولاد، میلگرد نیشابور، میلگرد ابهر و میلگرد نطنز از دیگر برندهای این محصول، شناخته‌شده‌تر هستند.

قیمت میلگرد را به صورت لحظه ‌ای چک کنید!

بدون اطلاع از قیمت روز میلگرد، نمی‌توان نسبت به خرید آن اقدام کرد. قیمت این محصول براساس ساده یا آجدار بودن، کلاف یا شاخه بودن، سایز، برند و قطر مشخص می‌شود. البته نوسانات موجود در بازار ارز و تأثیر آن روی بازار آهن‌آلات نیز نقش مهمی در تعیین قیمت نهایی انواع میلگرد دارد.

خوشبختانه قیمت انواع میلگرد با برند، سایز و استاندارهای متفاوت در نیک فولاد وجود دارد. تمام اطلاعات و آمار ارقام مربوط به قیمت میلگرد در نیک فولاد، مطابق با آخرین تغییرات بازار فولاد به‌روزرسانی می‌شود.

همچنین شما می‌توانید برای دستیابی به این اطلاعات از طریق کارشناسان مجموعه نیک فولاد نسبت به استعلام قیمت انواع میلگرد اقدام کنید. کارشناسان این مجموعه بهترین راهنمای خرید میلگرد برای شما مشتریان وفادار هستند.

راهنمای خرید میلگرد

Leave a comment