استعلام و خرید

راهنمای خرید پروفیل

راهنمای خرید پروفیل

راهنمای خرید پروفیل شامل همه نکات ریز و درشتی می‌شود که شما را در راستای انجام یک معامله موفقیت‌آمیز راهنمایی می‌کند. هر مهندس ساختمان، صنعتگر و یا شخص عادی که در فرآیند خرید پروفیل قرار دارد، باید از این نکات کاربردی مطلع شود.

مهمترین نکات در راهنمای خرید پروفیل

حالا به عنوان یک خریداری آیا می‌دانید که پروفیل چه انواعی دارد و کدام نوع آن بیشتر به درد کار شما می‌خورد؟

انواع پروفیل که لازم است بشناسید!

پروفیل‌ها به عنوان مقاطع توخالی نقش استحکام‌بخشی به سازه را دارند. متخصصان این مقطع را در انواع و اقسام مختلف می‌سازند. هر نوع از پروفیل کاربرد متفاوتی دارد. پس برای خریدار پروفیل شناخت انواع آن بسیار مهم است. اما گستردگی کاربرد این مقطع باعث گستردگی انواع آن نیز شده‌است. درواقع پروفیل براساس  متریال ساخت، نحوه ساخت، کارایی، سایز، ضخامت، کاربرد و شکل دسته‌بندی می‌شود. پرکاربردترین دسته‌بندی‌های پروفیل عبارتنداز:

شکل ظاهری

پروفیل‌ها دارای اشکال مختلفی هستند که تا حدود زیادی کاربرد آنها را نیز مشخص می‌کند. رایج‌ترین اشکال پروفیل عبارتند از:

  • پروفیل باز: نبشی و ناودانی از انواع پروفیل باز است. اغلب محصولات این دسته دارای شکل انگلیسی U و یا Z هستند. این نوع پروفیل در یکپارچه کردن سطح مقاطع در سازه‌هایی مانند سوله، پارکینگ و سالن ورزشی به کار می‌رود. پروفیل Z خود از پرکاربردترین انواع این محصول به حساب می‌آید. آیا می دانید قیمت پروفیل زد به چه عواملی بستگی دارد.
  • پروفیل بسته: این نوع مقطع در سازه و در ساخت نرده آهنی، راه‌پله، درب و پنجره، ستون و اسکلت فلزی کاربرد دارد. همچنین صنایع خودروسازی و تهیه لوازم خانگی از پروفیل بسته استفاده می‌کنند. این محصول با عنوان قوطی نیز شناخته می‌شود.

متریال ساخت

از این لحاظ انواع مختلفی از پروفیل وجود دارد:

  • پروفیل استیل: سطح این پروفیل صاف و صیقلی است و در دستگاه‌های پخت و پز صنعتی، صنایع لبنی و صنایع دریایی کاربرد دارد. پروفیل استیل دکوراتیو و پروفیل استیل صنعتی از انواع این دسته است. در ساخت این محصولات از فولاد ضد زنگ گریدهای ۲۰۱، ۳۰۴ و 316 استفاده می‌شود. به همین دلیل مقاومت در برابر خودرگی یکی از ویژگی‌های بارز این دسته است. قیمت پروفیل استیل صنعتی را از جداول قیمتی موجود دریافت نمایید.
  • پروفیل آلومینیوم: ساخت لوازم خانگی، نمای ساختمان و درب و پنجره با استفاده از این نوع مقطع انجام می‌گیرد. دو قابلیت ضدخوردگی و ضد زنگ بودن، مشخصه‌های بارز این محصول است.
  • پروفیل گالوانیزه: این پروفیل پوششی از مواد گالوانیزه بر روی سطح بیرونی خود دارد.

نحوه ساخت

براین اساس دو نوع پروفیل وجود دارد:

  • پروفیل نورد گرم: در این روش شمش فولادی را با حرارت ذوب کرده و در قالب مورد نظر می‌ریزند. به این ترتیب پس از سردشدن فولاد مذاب پروفیلی به شکل همان قالب تهیه می‌شود. پروفیل‌هایی که از این روش ساخته می‌شوند با عنوان پروفیل بدون درز نیز در بازار معروف هستند. چراکه هیچگونه درزی در بافت این مقاطع وجود ندارد.
  • پروفیل نورد سرد: در این روش پروفیل‌ها به جای شمش فولاد از ورق فولادی ساخته می‌شوند. درواقع ورق فولادی را برش زده وبوسیله عملیاتی مانند پرس به شکل پروفیل موردنظر درمی‌آورند. از آنجاییکه در ساخت این پروفیل‌ها ممکن است از عملیات جوشکاری استفاده شود، نام دیگر این مقاطع پروفیل درزدار است.

ابعاد و اندازه‌ها

سایز و ضخامت دیگر معیار دسته‌بندی پروفیل است. بر این اساس دو دسته کلی وجود دارد:

  • پروفیل مبلی یا سبک: در وهله اول این سوال پیش می آید که آیا می دانید پروفیل سبک چیست. این نوع پروفیل زیبا، متنوع و براق دارای قابلیت‌های شکل‌پذیری، جوش‌پذیری و آبکاری است. این پروفیل کیفیت بالایی داشته و در ساخت دوچرخه، اگزوز، کانتینر، لوازم‌خانگی، خودروسازی و ساخت مبلمان و انواع میز و صندلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • پروفیل سنگین: از جمله قابلیت‌های این محصول می‌توان به مقاومت پیچشی، مقاومت خمشی و جوش‌پذیری اشاره کرد. شاسی ماشین‌آلات سنگین، ستون‌ها، پنجره‌ها و دستگاه‌های صنعتی بیشترین استفاده را از این نوع مقطع می‌کنند.

در مقاله ای تحت عنوان  « تفاوت کلیدی پروفیل سبک و سنگین چیست؟ » میتوانید با تفاوت این دو پروفیل آشنا شوید.

کارایی

بر این اساس نیز دو نوع مختلف از پروفیل وجود دارد:

  • پروفیل ساختمانی: همانطور که از نام این محصول حدس می‌زنید، پروفیل ساختمانی در اجرای سازه‌ها کاربرد دارد. پروفیل‌های ضعیف‌تر به لحاظ خواص مکانیکی و تهیه‌شده از طریق نورد سرد در ساختمان‌ها مصرف می‌شوند.
  • پروفیل صنعتی: این محصول از طریق نورد گرم ساخته شده و قابلیت‌های مکانیکی بیشتری نسبت به پروفیل ساختمانی دارد. ضخامت پروفیل‌های صنعتی بین ۴ تا ۱۰ میلی‌متر است. خودروسازی، کشتی‌سازی، صنایع نظامی و هوافضا از جمله موارد مصرف این نوع پروفیل است. قیمت پروفیل صنعتی درسایت نیک فولاد به صورت لحظه ای آپدیت می شود.

حالا که با اطلاعات بالا می‌توانید به درستی نوع پروفیل مورد نیاز خود را انتخاب کنید، لازم است از قیمت روز انواع پروفیل نیز سر در بیاورید. این ویژگی از مهمترین نکات در راهنمای خرید پروفیل است.

قیمت روز انواع پروفیل

فعالان حوزه فولاد، این محصول را براساس چند فاکتور مختلف قیمت‌گذاری می‌کنند. کیفیت، متریال ساخت، سایز و ضخامت همگی در قیمت‌گذاری نهایی این محصول نقش دارند. اما فاکتوری که قیمت روز پروفیل را مشخص می‌کند، بازار است. بازار پروفیل مانند هر محصول دیگری نوسانات گسترده ‌ای را تجربه می‌کند. این نوسانات که ناشی از تغییرات روز به روز قیمت ارز و دلار است، تغییرات زیادی در قیمت انواع آهن‌آلات ایجاد می‌کند. همچنین وضعیت عرضه و تقاضا در بازار از فاکتورهای تأثیرگذار روی قیمت پروفیل است. اما آیا می‌دانید بعد از استعلام قیمت و تصمیم‌گیری نهایی، باید انواع پروفیل را از کجا تهیه کنید؟

مرکز فروش انواع پروفیل

نیک فولاد مرکز فروش پروفیل و دیگر محصولات فولادی است که خدمات قابل‌توجهی نیز ارائه می‌دهد. شما می‌توانید جدول قیمت انواع پروفیل را به صورت به‌روز و دقیق در این سایت مشاهده کرده و یا از طریق کارشناسان مجموعه قیمت‌ها را در لحظه استعلام کنید. به‌علاوه کارشناسان نیک فولاد در زمینه تأمین محصولات فولادی موردنیازتان شما را راهنمایی می‌کنند. همچنین پشتیبانی ۲۴ ساعته و فروش اعتباری پروفیل از جمله خدمات نیک فولاد در این زمینه است.

نکات کاربردی خرید پروفیل

Leave a comment