دسته بندی
شمش فولادی تولید میلگرد

آشنایی با انواع شمش فولادی برای تولید میلگرد

جدیدترین مطالب

آنچه در مقاله « آشنایی با انواع شمش فولادی برای تولید میلگرد » خواهید خواند:

  • شمش فولادی چیست؟
  • انواع شمش‌­های فولادی مناسب تولید میلگرد
  • دسته بندی شمش‌ها از نظر گرید
  • نقش عنصر کربن در تولید میلگرد از شمش‌های فولادی
  • روش­های تولید انواع شمش­های مورد استفاده در ساخت میلگرد

شناخت انواع شمش فولادی برای تولید میلگرد، برای اشخاصی که در زمینه احداث سازه ­های فولادی فعالیت دارند ضروری است. شمش‌­های فولادی یکی از پایه ای ترین محصولات بازار آهن آلات است که خود برای تولید انواع مقاطع فولادی مورد استفاده قرار می‌­گیرد. یکی از محصولاتی که با استفاده از شمش‌­های فولادی ساخته می‌­شود، میلگرد است.  در جداول قیمتی موجود در سایت نیک فولاد می توانید قیمت میلگرد و سایر مقاطع فولادی را دریافت کنید.

شمش فولادی چیست؟

 شمش­‌های فولادی بعد از سنگ آهن اولین عامل زنجیره صنعت فولاد هستند. این محصول  با روش ریخته گری پیوسته ساخته می‌­شود. شمش فولادی در اصل جامد بوده، قابلیت حمل ونقل دارد و می‌­توان آن را ذخیره کرد. این محصول انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای مشخصه ­های متفاوتی هستند. شمش­‌های فولادی علاوه بر ساخت میلگرد در ساخت محصولاتی مانند  تیرآهن، مفتول و… نیز بکار برده می‌­شوند.

انواع شمش

انواع شمش‌ فولادی برای تولید میلگرد

انواع شمش‌­های فولادی دارای مشخصه­ های فیزیکی و ترکیبات شیمیایی متفاوتی هستند. برای تولید میلگرد باید از شمش‌­های فولادی مناسب این کار استفاده کرد. در زیر مشخصه ­های انواع این محصول فولادی  شرح داده شده ­است:  

  • شمش بیلت (شمشه) : شمش بلیت یا همان شمشه از انواع شمش‌­هایی است که در تولید میلگرد مورد استفاده قرار می‌­گیرد. این نوع شمش به روش CCM تولید می‌­شود. شمش بیلت بعد از تولید،  مستقیم به مصرف می­رسد. طول این نوع شمش بیشتر از محصولات مشابه خود است. مقطع شمش بیلت به شکل دایره و یا مربع است و عرض این محصول کمتر از ۱۵ سانتی­متر است. سطح مقطع این نوع شمش کوچکتر از ۲۳۰ سانتی متر مربع هستند. این نوع شمش برای تولید میلگردهای ساختمانی مناسب است. از انواع این شمش می‌­توان به شمش‌­های ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۲۵، ۱۳۰، ۱۵۰، و ۱۶۰ اشاره کرد.
  • شمش بلوم: شمش بلوم یکی دیگر از انواع شمش‌­های فولادی است. شمش بلوم با نام شمشال هم شناخته می‌­شود. این نوع شمش شباهت بسیار زیادی به شمش بیلت دارد. تفاوت بین این دو شمش در سطح مقطع و طول آنها است. سطح مقطع این نوع شمش ۲۳۰ سانتی­مترمربع و عرض آن بیشتر از ۱۵ سانتی­متر است. از این محصول علاوه بر ساخت میلگرد صنعتی، برای  ریل قوطی و تیرآهن نیز استفاده می­شود.
  • اسلب( تختال): شمش­های اسلب ظاهری متفاوتی نسبت به دیگر شمش­ها دارند. مقطع این محصول به شکل مستطیل است. ضخامت این مقطع ۲۳۰ میلی­متر و عرض ۱.۲۵ متر و طول آن ۱۲ متراست. این نوع شمش­ها ظاهری تخت دارند. درضمن از این شمش برای تولید ورق­های فولادی استفاده می­شود.
  • شمش فابریک: مقطع این نوع شمش ذوزنقه است. این مقطع در سایزهای ۲ متری تولید و عرضه می­شوند. این نوع شمش به شمش فولادی نیز معروف است.

دسته بندی شمش‌ها از نظر گرید

دسته بندی دیگری از انواع شمش­ها وجود دارد. این دسته بندی بر اساس گرید شمش‌­ها بوده و به قرار زیر است:

  • گرید ۳SP: گرید ۳SP یکی از گریدهای شمش­های فولادی است. از

محصولات این گرید می توان در سازه هایی استفاده کرد که باید  دارای قابلیت خمش، کشش و انعطاف پذیری باشند.

  • گرید ۵SP: از دیگر انواع شمش­ها می­توان از شمش­های گرید ۵SP نام برد. از این گرید برای ساخت سازه­ هایی استفاده می­کنند که لازم نیست نیرو و فشار زیادی را تحمل کنند. قیمت این نوع از محصولات نسبت به نمونه های مشابه  خود ارزانتر است.
  • گرید ۳SP-5SP: این گرید محصولی تحت استاندارد روسیه است. 
  • St37- st52  : این گرید تحت استاندارد آلمان تولید می‌شود. 
  • شمش گرید Gr60: از شمش­ها با گرید Gr60  برای ساخت میلگردهایی در سایز ۲۵ استفاده می­شود.
  • شمشهای گرید ۱۰۰۸،۱۰۰۶، ۵spTRst34 : از این نوع شمش­ها برای تولید انواع کلاف استفاده می­شود.

 نقش عنصر کربن در تولید میلگرد از شمش‌های فولادی

برای ساخت میلگرد از شمش های فولادی باید به نکاتی توجه کرد. یکی از عناصر مهم و قابل توجه این محصول مقدار کربنی است که در تولید شمش استفاده شده است.  مقدار کربن مصرف شده در تولید شمش میزان نرمی و کشش محصول نهایی را مشخص می­کند. استاندارد مقدار کربن در شمش های فولادی به قرار زیر است:  

  • برای تولید میلگردهایی با سایز ۱۴ تا ۴۰ از شمش هایی استفاده می شود که درصد  کربن شان ۳۰ تا ۳۵ است.
  • از شمشهایی با کربن کمتر برای ساخت میلگردهایی استفاده می­شود که نرمی و قابلیت کشش بیشتری نیاز دارند .

 روش­های ساخت انواع شمش فولادی برای تولید میلگرد

برای تولید این محصول از چند روش زیر استفاده می‌شود:

  • روش کوره بلند BF: از این نوع کوره برای تولید شمش بیلت و بلوم استفاده می­شود. در این روش  احیا غیر مستقیم آهن را به کار می‌برند..
  • کوره قوس الکتریکی: در این کوره ها از عملیات ریخته گری استفاده می­شود. ظرفیت این نوع کوره­ها بین ۱ کیلوگرم تا ۲۰  تن است. محصولات این روش تولید دارای کیفیت بهتری نسبت به دیگر محصولات هستند. از تولیدات این نوع کوره ­ها می‌توان به شمش­‌های کم کربن اشاره کرد. از این روش برای تولید شمش­های بیلت و بلوم نیز استفاده می­شود.
  • کوره القایی: استفاده از کوره القایی از مدرنترین روشهای تولید این محصول است که در آن روش از جریان برق استفاده می­شود. در این تکنولوژی  در مراحل اولیه با استفاده از جریان برق آهن قراضه و یا شمش فلزات را ذوب می­کنند. در مراحل بعد مواد ذوب شده را درون قالب می‌­ریزند. این قالب‌ها مواد مذاب را به صورت شمش فولاد شکل می‌­دهند.  از شمش­های تولید شده با این روش در ساخت انواع میلگرد استفاده می‌­شود.  استفاده از کوره‌­های القایی باعث سرعت بخشیدن به فرآیند تولید شمش­های فولادی می‌­شود.

تفاوت میلگرد صنعتی و ساختمانی از مهمترین انواع میلگرد را بخوانید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها